ylakuva

Jäseniemme esittelyitä ja linkkejä heidän kotisivuilleen.


Antti Lumikari

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten kuvaamisesta. Siksi olin todella innoissani kun tulin kutsutuksi CloseUp’in jäseneksi puoli vuosikymmentä sitten. Ryhdyin heti kokeilemaan studiokuvausta. Törmäsin kuitenkin pian siihen, että haluan kuvattavieni olevan mieluummin miljöössä ja siksi kuvaankin pääasiassa ihmisiä kaupungilla eli kapakoissa ja kadulla. Valmistelen tällä hetkellä näyttelyä tähän aihepiiriin liityen.

Janne Kärkkäinen

Olen 36-vuotias kuvaaja. Olen harrastanut kuvausta varmaan 30 vuotta, ja harrastelija olen edelleen. Kuvaan satunnaisesti lähes kaikkea: ihmisiä miljöössä ja studiossa, bändejä keikoillaan ja maisemia matkoiltani.

Kristiina Siltanen

Mikael Häggblom

Olen valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT) suorittanut kuva-artesaani. Ensimmäisen kerran minulle avautui mahdollisuus liittyä Close-Up jäseneksi vuonna 2005. Tuolloin en vielä ”tarttunut koukkuun” koska mielestäni en tarvinnut studiota… Mikä virhearvio! Muutaman vuoden tämän jälkeen oli studion tarve mitä merkittävin ja harmittelinkin tuota omaa huonoa päätöstäni pitkään! Onnekseni neljä (viisi?) vuotta myöhemmin minut kutsuttiin haastatteluun Close-upiin ja pääsin jäseneksi. Asia, joka on ollut sekä ammatillisesti että henkilökohtaisestikin loistava asia.

Kuvaan ihmisiä sekä harrastuksekseni että sivutoimisesti ammatikseni. Suurimmat yksittäiset projektit ovat olleet kahtena edellisenä vuonna aikuisviihde-alan esiintyjäkaartin promomateriaalin kuvaaminen, josta kuvamateriaalini sivustolla pääasiassa koostuu.

Teemu Salminen

Tulin valituksi Close-upin jäseneksi v. 2006. Olin muutama vuosi sitä ennen aloittanut innokkaan valokuvauksen harrastamisen ja opiskelun. Erityisesti studiokuvaus alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Close-upissa minulle tarjoutui vihdoin tilaisuus sen harjoittamiseen. Tärkeää oli myös tutustua yhdistyksen muihin valokuvaajiin, kuulla heidän mielipiteitään, neuvojaan ja saada heistä uusia ystäviä.

Kuvaan erityisen mielelläni ihmisiä studiossa. Se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia näkemään valon käyttäytymistä ja sen hallintaa. Tätä taitoa voi hyödyntää missä tahansa muussakin valokuvauksen alalajeista. Miljöökuvauksesta ole toki myös kiinnostunut ja tulen lisäämään sen määrää jatkossa. Kuvaan myös mielelläni maisemia. Studiokuvauksissa olen rento, mutta perfektionismiin taipuvainen ja malleiltani vaaditaan kärsivällisyyttä, jota heillä aina on kiitettävästi riittänyt.

Valokuvauksen alalta minulla on toiminimi Foto-Teemu, jonka perustin v. 2007. Sen puitteissa olen tehnyt kuvia mm. kymmenille muusikoille levyjen kansia, julisteita ja lehdistöä varten. Lisäksi teen perhe-, lapsi – ja hääkuvauksia.

Topi Kosonen

Kuvaan maisemia ja miljöitä, joihin ihmiset, eläimet ja ihmisten jättämät jäljet tuovat usein lisäulottuvuuksia. Kuvani eivät aina ole suoraa realismia, vaan niihin on usein lisätty omaa tulkintaa maisemasta ja kuvaustilanteesta. Minulle tärkeää on, että kuvat kytkeytyvät katsojan muistiin ja muistoihin. Mustavalkoisissa kuvissa tällainen kytkentä menneeseen tapahtuu usein lähes automaattisesti. Kuvauskohteeni löytyvät usein lähiympäristöstä Helsingistä, mutta lisäksi olen kuvannut paljon myös Virossa ja Venäjällä Karjalan ja Kuolan alueilla.

Kuvaan pääasiassa MV-filmille käyttäen erilaisia rulla- ja laakafilmikameroita. Kuvat vedostan perinteisin menetelmin pimiössä. Kuvien valmistukseen liittyvä käsityö ja mahdollisuus kontrolloida lopputulosta yksityiskohtiin saakka on minulle ensiarvoisen tärkeää. Vedostus ei ole minulle pelkkää kopiointia, vaan luovaa työtä jossa lopullinen kuva syntyy pitkän iterointivaiheen jälkeen teknisten ja esteettisten valintojen kautta.

Tärkeitä esikuvia ja innostuksen lähteitä minulle ovat olleet suomalaisista valokuvaajista mm. Antero Takala ja Pentti Sammallahti, ja ulkomaalaisista kuvaajista mm. Michael Kenna, Josef Koudelka ja Christer Strömholm.

Close-Up yhdistys tarjoaa minulle mukavan porukan, josta löytyy paljon kokemusta ja erilaisia näkemyksiä valokuvauksesta ja valokuvasta. Tärkeää ovat myös yhdistyksen tarjoamat erinomaiset tilat, minulle erityisesti pimiötilat.